Ergoterapi

Innhold

Ergoterapitjenesten tilbyr vurdering, trening og tilrettelegging for deg som har utfordringer knyttet til daglige aktiviteter. Vi jobber sammen med deg for å finne tiltak og gode løsninger. Målet er at du skal mestre hverdagen din best mulig. Ergoterapeuter gjør hverdagslivet mulig.

Ergoterapi til barn og unge

Ergoterapeuten gir tilbud til barn og unge som har utfordringer med bevegelse og aktivitet. Ergoterapeuten fokuserer spesielt på finmotorikk, ergonomi og hjelpemidler.

Ergoterapi til voksne og eldre

Birkenes kommune har ergoterapeut som bistår personer over 18 år som bor hjemme. Vi har som mål at du skal få mulighet til aktivitet og deltakelse i hverdagslivet. Vi kan komme hjem til deg, eller du kan møte oss i våre lokaler på kommunehuset etter avtale.

Ergoterapeuten hjelper deg med å trene og tilrettelegge aktiviteter i hverdagen din. Ergoterapeuten fokuserer på ergonomi, tilrettelegging i hjemmet, hjelpemiddelformidling og kartlegging og trening ved kognitiv svikt.

Vi kan også bistå med tiltak opp mot mennesker som bor på institusjon.

Rehabilitering

Dersom du har fått en sykdom eller skade kan du ha behov for rehabilitering.  Kommunen kan innvilge dette etter søknad. Rehabiliteringen kan foregå på institusjon eller som en tjeneste i hjemmet.

Hverdagsrehabilitering kan settes i gang når mange små aktiviteter i hverdagen ikke lenger er selvfølgeligheter.

Du finner mer informasjon om hverdagsrehabilitering ved å klikke på lenken i venstremargen.

Rehabilitering hjemme kan, om det er ønskelig og mulig, gjennomføres i ditt eget hjem.

Benytt kommunens søknadsskjema for helsetjenester:

Papir

Elektronisk (Krever innlogging via ID-porten)

Dersom du trenger mer informasjon, send e-post eller ring kommunens sentralbord på 37 28 15 00