Valgresultat 2023

Innhold

Det endelige valgresultatet for kommunestyrevalget er nå klart.

Valgstyret godkjente valget i møte tirsdag 12. september:

Valgprotokoll for valgstyret – Kommunestyrevalget 2023

Det nyvalgte kommunestyret godkjenner kommunestyrevalget endelig i konstituerende kommunestyremøte 12. oktober. Oversikt over personene som ble valgt til kommunestyret følger fra side 24 i valgprotokollen. Listekandidater med to stjerner er valgt som kommunestyremedlemmer. Listekandidater med én stjerne er valgt som varamedlemmer. Fra side 19 følger oversikt over kandidatenes listerangering sammenlignet med ny rangering etter at stemmetillegg, personstemmer og slengere er regnet med.

Medlemmer av Birkenes kommunestyre 2023 - 2027

Medlemmer og varamedlemmer av Birkenes kommunestyre 2023 - 2027

 

Det er fylkesvalgstyret som godkjenner fylkestingsvalget. Fylkesvalgstyret har ennå ikke hatt møte og godkjent fylkestingsvalget, så valgprotokollen for dette valget er ennå ikke klar. Det nyvalgte fylkestinget godkjenner fylkestingsvalget endelig i konstituerende fylkestingsmøte.

 

Kommunen meldte valgresultatet inn til Valgdirektoratet valgkvelden 11. september kl. 23. Som følge av tekniske problemer hos Valgdirektoratet ble resultatet fra Birkenes og mange andre kommuner i Norge ikke tilgjengelig på valgresultat.no før langt på natt.