Ruby fikser biffen

Innhold

Bestiller du middag fra kommunekjøkkenet til levering hjemme er sjansen stor for at du kan takke Ruby Anna Langeid for maten.

SUNT OG GODT: Ernæringskokk Ruby Anna Langeid viser fram dagens middag, snart pakka og klar for utkjøring til en sulten mottaker.

 

Tilberedning og pakking av mat for utkjøring til hjemmeboende er nemlig en av hovedoppgavene til kommunekjøkkenets nye ernæringskokk. Hun lager også purémat til de som sliter med å tygge.

– Jeg lager opp maten og støper den i former så den ser ut som dét det er, bare at det er puré. Det er ganske fascinerende, det der, sier 25-åringen med et smil. Hun kommer egentlig fra Bygland i Setesdal, men flytta fra hjembygda som 16-åring for å gå på videregående. Ferden gikk til Lillesand og Møglestu, hvor den blide byglendingen tok fatt på kokkeutdanninga.

Bor i Herefoss

Læretida tilbrakte hun på Høvågheimen, og dét ble også hennes første arbeidsplass etter at fagbrevet var i boks. De siste sju åra har Ruby bodd i Herefoss. Det gjør hun fortsatt, nå med samboer og to sønner på henholdsvis to og tre år. Fritidsproblemer er dermed et fremmedord.   

– Når en har små barn er det begrensa hva en har tid til, påpeker tobarnsmoren, men legger til at hun liker å gå på tur, bake og er generelt glad i å stå på kjøkkenet. Tursko og bakeformer må imidlertid finne seg i å bli nedprioritert til fordel for smårollingene ei stund framover.

Vil jobbe på sykehjem

Bostedet var en av årsakene til at Ruby søkte på stillingen som ernæringskokk ved kommunekjøkkenet på Birkeland. Mye kortere arbeidsvei, må vite. Men det var en annen grunn også.

– Det er jo dette jeg vil jobbe med. Jeg vil jobbe på sykehjem, det er dét jeg trives med. Det er en litt annerledes måte å jobbe på, og det er veldig greie arbeidstider, forklarer ernæringskokken. Etter tre måneder med Birkenes kommune på kokkejakka er hun ikke i tvil.

– Jeg synes det er helt topp! Jeg trives kjempegodt. Alle er så hyggelige og greie, det er helt supert! Jeg er veldig glad for å ha fått denne jobben, smiler Ruby Anna Langeid.