MC-entusiast, ølhund og Liverpool-supporter

Innhold

Tar vi med systematiker og opptatt av å være en god bestefar for barnebarna sine, så har du en god beskrivelse av den nye lederen for Boveiledertjenesten i Birkenes kommune.

LIVERPOOL-SUPPORTER: Den nye lederen for boveiledertjenesten legger ikke skjul på hva som er favorittlaget. Morrakaffen nytes best fra et Liverpool-krus.

 

– Jeg er veldig glad i godt øl, spesielt mørkt øl. Favoritten er Hunsfos’ «Direktørens jul», røper Oddbjørn Hagen umiddelbart når han blir spurt om han har noen fritidsinteresser å bringe til torgs. I neste øyeblikk følger en aldri så liten selvmotsigelse:

– Jeg er ganske slapp av meg, men samtidig veldig glad i å bevege meg. Jeg må komme opp av stolen, så jeg klatrer et par ganger i uka, det har jeg holdt på med i halvannet år.

Men det stopper ikke der. Den vaskeekte venndølen er nemlig en lidenskapelig mc-entusiast også, i alle fall i sommerhalvåret, og da er det Ducati som gjelder, nærmere bestemt en Multistrada.

Men aller viktigst:

– Jeg er veldig glad i å bruke tid med barnebarna!

Og de er det seks av i tallet.

 

Lang erfaring

Den trivelige venndølen bor fortsatt i hjembygda, og er såpass voksen at han tok sykepleierutdanningen ved Kristiansand sykepleierhøgskole (nå en del av UiA). Det aller meste av sitt yrkesaktive liv har 58-åringen tilbrakt i hjemmetjenesten, som sykepleier og leder.

– Jeg har vært innom psykiatrien og habilitering også, men har jobba mest i hjemmetjenesten, bekrefter Oddbjørn og nevner ti år som leder i Vennesla, ti år som leder av hjemmetjenesten i Songdalen og fire år som selvstendig sykepleier og leder. 

– Jeg leide ut meg sjøl som leder for Notodden Omsorgssenter i halvannet år, forteller han. På et tidspunkt etablerte han et vikarbyrå for håndverkere også, som en bigeskjeft. Som om ikke dette skulle være nok har den mustasjkledde venndølen i tillegg sittet i kommunestyret i Vennesla i åtte år, for Venstre. Ved årsmøtet i februar går han av som leder av lokallaget, men han kommer fortsatt til å sitte i styret, bedyrer han.

 

Trives best i mindre kommune

Det var ikke bare tilfeldigheter som gjorde at den erfarne sykepleieren og helselederen havna i Birkenes kommune.

– Jeg jobba som leder i Songdalen hjemmetjeneste og syntes det var utrolig gøy og en spennende kommune å jobbe i. Så ble vi sammenslått med Kristiansand, da ble vi en veldig liten brikke i et stort spill, og da kjente jeg at jeg passer nok bedre i en mindre kommune, innrømmer han. Så dukka det opp en jobb i Birkenes.

– Da tenkte jeg at det er omtrent samme avstand fra Vennesla, og så kommer jeg til en mindre kommune, så er det habilitering, og det har jeg jo god noe erfaring med fra før, så jeg kjente at jeg kan bruke erfaringene mine i den tjenesten.

 

Imponert over tjenesten

Etter en drøy måned i lederstolen, begynner Oddbjørn å få en viss oversikt over hva det innebærer å være enhetsleder for Boveiledertjenesten i Birkenes kommune.

– Vi har jo dagsenter, to boliger og en avlastningsbolig og holder på å bygge den tredje boligen. Så leier vi inn en del tjenester fra private firma. Vi har også ansvar for omsorgslønn, støttekontakter og private avlastningshjem. Så det blir å forsøke å støtte og hjelpe folk som har ekstra omsorgsoppgaver i hjemmet sitt, oppsummerer han. Og det ligger det godt til rette for i Birkenes, understreker den nye boveilederlederen.

– Jeg har vært her i halvannen måned og fått et veldig godt inntrykk. Her er mye god vilje, mye gode holdninger. Folk er her for å gjøre en god jobb, presiserer Oddbjørn. Han merker at også forgjengerne i lederstolen har gjort jobben sin.

– De har fått til mye. Vi holder jo på med å bygge en ny bolig, avlastingssenteret er nesten helt nytt, og det er lite utfordringer i tjenesten. Her er ledere og ansatte som har interesse av å være flinke, og det er viktig.

Like fullt ser han ting han har lyst til å ta tak i.

– Men det er ikke fordi det er dårlig. Det er nesten sånn at det er så mye som er bra her at jeg bare kan komme inn med glasuren, smiler Oddbjørn Hagen over Liverpool-koppen.