Mari er tilbake, nå som byggesaksbehandler

Innhold

For litt over ett år siden forsvant hun til Lillesand kommune etter å ha vikariert som arealplanlegger ett år. Nå er Mari Coward hjertelig tilbake i Birkenes, denne gang for å behandle byggesaker.

Byggesaksbehandler Mari Coward på kontoret. 

BYGGESAK MED ET SMIL: Med en bachelor i byggdesign og en master i fysisk planlegging er Mari Coward en gave til plan- og byggesaksavdelingen i en liten kommune som Birkenes.

– Jeg trivdes her i vikariatet. Det er varierte arbeidsoppgaver, med mulighet til å bidra litt på plan også, ikke bare byggesak. Og så er det noe med arbeidsmiljøet, tror jeg. Jeg synes det er veldig bra, lyder det umiddelbare svaret når 28-åringen fra Gimlekollen blir spurt om hvorfor hun valgte å returnere til kommunehuset på Birkeland.

Bachelor i bygg, master i planlegging

Forrige gang Mari hadde jobb-e-post med birkenes.kommune.no etter alfakrøllen jobba hun hovedsakelig med plansaker. Ettersom hun har en bachelor i byggdesign fra UiA i tillegg til mastergraden i fysisk planlegging fra NTNU, ble hun dratt inn i byggesaksbehandlinga også. Nå er det hovedsakelig byggesak som skal få nyte godt av den sportye kristiansandsjentas kompetanse. Vi snakker saksbehandling av søknader om nybygg, påbygg, garasjer, fradeling, kort sagt alt om kan oppføres. Dette må som seg hør og bør sjekkes opp i forhold til plan- og bygningsloven, kommuneplan og reguleringsplan. I tillegg vil hun altså bidra på planområdet, noe kommunens arealplanlegger garantert setter pris på. 

Trim og trening

Mari bor fortsatt på Gimlekollen, hvor hun vokste opp. Hun er fortsatt single, og hun liker fortsatt å fylle fritida med trim og trening, både som instruktør ved Friskis og Svettis og med egentrening. Da står aerobicaktig styrketrening og løpeturer i Jegersberg høyt på prioriteringslista.    

På kommunehuset på Birkeland finner du henne hos teknisk forvaltning og drift i andre etasje. Her trives kristiansandsjenta allerede godt, etter en drøy måned i saksbehandlerstolen. 

– De har jo bytta ut hele plan- og byggesaksavdelinga siden sist, men jeg har fått et veldig godt inntrykk av de nye. De er veldig imøtekommende og lette å spørre om hjelp, så jeg er veldig fornøyd, smiler Mari Coward.