Kommune søker stein

Innhold

Alle kommuner i landet har fått forespørsel om å bidra med stein til bygulvet på Johan Nygaardsvolds Plass ved det nye regjeringskvartalet.

Birkenes kommune har meldt at vi ønsker å være med. Vi er nå på utkikk etter stein som kan brukes i prosjektet. Det kan være stein fra et steinbrudd i kommunen, det kan være stein fra ruiner, steintrapper, kirker, skoler osv. Det er mange muligheter. Steinen bør være tykkere enn 14 centimeter og helst i granitt eller annen hard stein. Den trenger ikke være stor, men steinen må være hentet ut fra noe i Birkenes!

I henvendelsen fra KORO (Kunst i det offentlige rom) heter det: «For prosjektet søkes det stein, hovedsakelig granitt og annen hard stein, fra hele landet. Dersom kommunen har overskuddslager av stein eller pågående renoveringsarbeid på bygninger eller annen infrastruktur (broer, demninger, fortau o.l.), er KORO interessert i å etablere kontakt med kommunen for å se hvordan dere kan bidra.»

Så: Har du et godt forslag til aktuell stein fra Birkenes, er det fint om du tar kontakt med kulturleder Wenche Flaa Eieland på kulturkontoret i løpet av kort tid. Fristen for å sende inn forslag på stein er 8. juni!

Du treffer Wenche på mob. 995 27 447 eller e-post: wenche.flaa.eieland@birkenes.kommune.no

Eksempel på steinmur fra Birkenes.

Eksempel på steinmur i Birkenes