Klare for Tinestafetten

Innhold

Jonas, Marthe og Leni i 7C er blant de nærmere 150 elevene som står på startstreken når Birkeland skole arrangerer Tinestafetten for første gang tirsdag 23. mai.

Tre elever ved Birkeland skole klare til å løpe på signal fra kontaktlærerne Kent-Arild og Juliane.

STAFETTKLARE: Kontaktlærerne Kent-Arild og Juliane er klare til å sende Jonas, Marthe og Leni ut på sine stafettetapper i Birkenesparken tirsdag 23. mai. Startskuddet for første heat går klokka 10.

Alle tre har vært med i lokale skolestafetter tidligere, men aldri i verdens største stafett, som Tinestafetten kalles. Det blir gøy, tror 7. klassetrioen, selv om det er litt skummelt også, særlig hvis det kommer mange for å se på. I år er det nemlig 30. gangen Tinestafetten arrangeres over hele landet, og i den anledning håper de nasjonale arrangørene – Tine og Norges friidrettsforbund – at mange møter opp for å heie fram stafettløperne. Det håper også de lokale arrangørene på Birkeland, Kent-Arild Ludvigsen og Juliane Mørkestøl, kontaktlærere for henholdsvis 7C og 6B ved Birkeland skole.

– Vi håper Birkenesparken blir fylt til randen av skuelystne, smiler arrangørduoen.

18 lag

Ikke mindre enn 18 lag fra 6. til 9. klassetrinn er påmeldt til stafettbegivenheten i Birkenesparken 23. mai, og det stiller lag fra både Engesland og Valstrand skole i tillegg til arrangørskolen. Hvert lag stiller med fire jenter og fire gutter, og hver etappe er på 200 meter. 

– Stafetten er for alle. Det er ikke nødvendigvis de raskeste i klassen som kommer til å løpe, opplyser Juliane Mørkestøl. For de som ikke skal løpe vil det være mulig å delta på andre aktiviteter. Men stafett er som kjent stafett, og selve stafetten vil bli avvikla slik at klassene på hvert trinn løper mot hverandre, så møtes vinnerne på hvert trinn i finalen.

Håper tribunen fylles

Da håper som nevnt både lokale og nasjonale arrangører at tribunen i Birkenesparken er fylt med tilskuere som høylydt heier løperne fram. «I år fyller TINEstafetten 30 år, og vi har lyst til å samle verdens største heiagjeng til å heie frem alle som skal delta! Vi synes nemlig at verdens største stafett fortjener verdens største heiagjeng.», heter det i informasjonen fra Tine og friidrettsforbundet. Både medelever, lærere og du og jeg oppfordres til å stille opp, lage heiarop, plakater og bannere, veive med flagg og lage lyd med sang eller instrumenter.

– Det er åpent for alle som vil komme og se, understreker Kent-Arild Ludvigsen.

NB! Stafetten skulle egentlig vært arrangert tirsdag 9. mai, men på grunn av dårlige værprognoser ble den utsatt til 23.