Har du skaffet deg digital postkasse? Bruker du den?

Innhold

Dersom svaret er nei på det ene eller begge spørsmålene, anbefaler vi at du leser videre.

Digital postkasse - illustrasjonsbilde fra NORGE.NO

TO MULIGHETER: Du kan velge mellom to ulike digitale postkasser – digipost og e-Boks. (ILLUSTRASJONSBILDE: Skjermdump fra NORGE.NO)

De aller fleste, om ikke alle, norske kommuner har idag tatt i bruk digitale løsninger for å sende brev. Dette kan spare kommunene for store summer årlig i porto, papir og transport, penger kommunene trenger til andre viktige tjenester. Samtidig er det miljøvennlig å sende post digitalt.

Har anskaffet, men bruker den ikke

Mange innbyggere har skaffet seg digital postkasse, slik at de kan ta imot og oppbevare digitale brev fra det offentlige. Det er imidlertid fortsatt mange som ikke har skaffet seg en digital postkasse, samtidig som mange ikke bruker den digitale postkassen de faktisk har skaffet seg. Dermed får ikke kommuneøkonomien og miljøet innkassert de potensielle gevinstene.

Mye penger å spare

Birkenes kommune alene kan spare 100.000 kroner i året dersom alle utgående brev fra kommunen sendes digitalt og blir åpnet digitalt av mottakeren. Slik er det dessverre ikke. Når digitale brev ikke blir åpnet, må de sendes på papir, det vil si at brevene må skrives ut, puttes i konvolutt og frankeres. Dette gjøres av et eksternt firma, slik at det er rimeligere enn om kommunens selv skulle gjort det. Men det er fortsatt en betydelig kostnad for kommunen.

Derfor lyder vår oppfordring: Klikk på en av lenkene under og skaff deg digital postkasse. Og når du har gjort dét – ta den i bruk.

Les mer om digital postkasse på KOMMUNENS HJEMMESIDE

Les mer om digital postkasse på NORGE.NO