Gapahukåpning med pølsefest og heiarop

Innhold

Fredag formiddag vrimlet det av barn på kommunens tusenårssted da den nye gapahuken ble åpnet med brask og bram.

Gapahuken åpnes med eget rop

EGET GAPAHUKROP: Kulturleder Wenche Flaa Eieland ledet an i framføringen av gapahukens eget heiarop. Det lød som følger: «Tobias’ Jorde hei på deg! Gapahuken er for meg! Det er gøy å gå på tur, for da blir vi aldri sur!»

Gapahuken på Tobias’ Jorde er allerede blitt et populært turmål for barnehagene på Birkeland, men den har ikke hatt noen ordentlig åpningsfest, før nå. Fredag formiddag var det rigget til leker og aktiviteter på jordet, foran gapahuken brant det livlig i bålpanna, og på den flotte utescenen sto Salve Eieland klar med pølser i både gryte og panne, da barnehagene var invitert til åpningsfest.

Snora kuttes

SNORA KUTTES: Med gapahuksnekkerne Kjetil Windsland og Anders Tveit (t.v.) til holde på den ene sida og kulturlederen og ordføreren på den andre sida fikk to staute barnehagerepresentanter kutta snora.  

Kulturleder Wenche Flaa Eieland ledet barn og voksne gjennom festprogrammet som besto av velkomsthilsen og sangleker på jordet, før alle toget bort til gapahuken for snorklipping og felles framføring av gapahukens egne rop, skrevet spesielt for anledningen.

Noen velvalgte ord fra selveste ordføreren vanket det også.

– Gratulerer med denne flotte gapahuken som er for alle, både små og store, men spesielt ungene! Jeg håper dere bruker den masse sammen med foreldrene og vennene deres, og at alle passer på å holde det reint og ryddig og plukker opp søppel, så det er en fin plass å komme til, sa Gyro Heia før hun skyndte bort på utescenen for å bistå kokken med å servere pølse, boller og saft.

Barn og voksne i sangleik på Tobias' Jorde

SANGLEIK: «Hode, skulder, kne og tå» var en fin oppvarming til snorklipping og pølsespising. Om lag 70 barn og voksne fra Hampehaugen barnehage, Natveitåsen barnehage og Birkeland FUS-barnehage var med på åpningsfesten.

Barn og voksne hilser ordføreren velkommen

VELKOMSTHILSEN: Etter å ha ønsket hverandre velkommen fikk ordføreren (t.v.) en egen velkomsthilsen: «Velkommen, Gyro!»

Ordføreren og Salve Eieland serverer pølser til barna

ORDFØRER OG KOKK: Pølsekokk Salve Eieland fikk god hjelp av ordfører Gyro Heia til å servere sultne åpningsfestdeltakere.