Fysioterapinomaden har landa

Innhold

Etter å ha farta Sør-Norge rundt for å studere og jobbe som fysioterapeut har lillesandsjenta Heidi Jacobsen landa i Birkenes. I alle fall for ett år.

Heidi Jacobsen på kontoret.

PÅ KONTORET: Ansvaret for å følge opp hjemmeboende og hjelpemiddelformidling medfører en del kontorarbeid. Som blir utført på kontoret ved rehabiliteringsavdelingen i nordenden av kommunehuset.

– Jeg har vært litt rundtforbi, først på folkehøgskole i Nord-Trøndelag, så en tur innom Bergen, så tilbake til Trondheim for å studere fysioterapi, jeg tok bacheloren min der. Så hadde jeg turnusåret i Namsos, før det bar videre til Oslo, hvor jeg tok masteren min, forteller 29-åringen. Som altså er utdanna fysioterapeut med fordypning i muskel- og skjelettlidelser. Det neste året skal hun vikariere for kommunens ergoterapeut. Det vil si, Heidi skal i tillegg til å jobbe som fysioterapeut med hovedansvar for hjemmeboende i kommunen, dele på ansvaret for ergoterapioppgavene med de to andre fysioterapeutene på rehabiliteringsavdelingen. Dette innebærer blant annet hjelpemiddelformidling for voksne, samt oppgaver i hukommelsesteamet i Birkenes. Heidi er også med i kommunens frisklivssentral.

Fra Kongsgård til kommunehuset

Som sommervikar i hjemmetjenesten og på sykehjem stifta Heidi nærmere bekjentskap med helsevesenet allerede før hun valgte å utdanne seg til fysioterapeut. Siste del av masterstudiet jobba hun som fysioterapeut ved et sykehjem i Oslo, og etter fullført masterutdanning gikk ferden hjem til Sørlandet og jobb med spesialisert rehabilitering på Sørlandet sykehus Kongsgård. Dagen etter at hun slutta på Kongsgård begynte hun i Birkenes kommune.

– Som fysioterapeut er det ikke alltid så lett å finne noe fast i starten, så da jeg så det var utlyst en stilling i Birkenes tenkte jeg at det passa meg perfekt. Jeg kjenner fysioterapeutene her, og min søster jobber på sykehjemmet, så jeg kjenner litt til kommunen fra før, forteller Heidi og plusser på kort avstand til Lillesand, hvor hun og samboeren bor.

– Jeg har jo erfaring fra sykehus fra før, så jeg tenkte det var fint å få litt erfaring fra kommunen også, legger Heidi til.

Crossfit og oppussing

Som ekspert på muskler og skjelett er det kanskje ikke unaturlig at noe av fritida brukes på trening. For Heidi er det crossfit som gjelder. Hun er også glad i å reise og tilbringe tid med familie og venner, når hun ikke er instruktør på hjertetrimmen i Gimlehallen i Kristiansand.

To og en halv måned ut i vikariatet i Birkenes kommune synes lillesandsjenta hun har det veldig greit på jobb.

– Jeg hadde hørt mye positivt om kommunen før jeg begynte, og det er det intrykket jeg sitter igjen med. Det er veldig hyggelige og imøtekommende folk, de ser deg og hilser på deg, forteller Heidi, som synes hun er blitt tatt veldig godt imot.

– Så er det en litt annen type stilling enn jeg er vant til fra før, mye nytt og spenende å sette seg inn i. Det er veldig fint, og jeg har gode kolleger som er lette å spørre og som passer på at alt går bra, smiler 29-åringen.