Fra Nirvana til italienske arier

Innhold

Årets «Allsang på jordet» var spunnet over en bred musikalsk lest. Til sammen trakk de to konsertene nærmere tusen mennesker til kommunens tusenårssted.

Bjøro Hildebrandt og Trond Arntzen på scenen på Tobias' Jorde.

MULTIMUSIKALITET: Bjøro Hildebrandts (t.h.) stemmeprakt og Trond Holmquist Arntzens musikalitet – han trakterte både gitar, ukulele, melodika, trekkspill, banjo, dobro og en svært sjelden gitartype vi ikke husker navnet på, i løpet av kveldskonserten – trollbandt publikum på kveldskonserten.

Det populære gratisarrangementet starta for snart 20 år siden som et samarbeid mellom kommunens kulturkontor og bygdas frivillige musikkrefter. De seinere åra har det født en avlegger i form av en ekstra konsert for skolene, på dagtid, i regi av kulturkontoret og kulturskolen BLINK.  

Sammen med sanglærer Oda, og med et svært stødig kulturskoleband i ryggen, framførte kulturskoleelev Leni Nirvanas «Smells Like Teen Spirit».

TØFT: Sammen med sanglærer Oda, og med et svært stødig kulturskoleband i ryggen, framførte kulturskoleelev Leni Nirvanas «Smells Like Teen Spirit».

Imponerende bredde

Årets to konserter viste en imponerende bredde i musikalske uttrykk, noe publikum visste å sette pris på. Formiddagens kulturskolekonsert inneholdt både pop, rock, dans, teater, allsang og alldans. For de 7-800 elevene og lærerne fra skolene på Birkeland, Herefoss og Engesland som hadde slått seg ned på gresset rundt den flotte utescenen, ble det en fin halvannentime i sommersola.

Birkenes Hornmusikk hadde fått med seg Ingrid Andås Kolstad som solovokalist og forsanger for allsangen.

FORSANGER: Birkenes Hornmusikk hadde fått med seg Ingrid Andås Kolstad som solovokalist og forsanger for allsangen. Et godt valg.

Variert og flott kveldskonsert

Kveldskonserten bød på både taktfast hornmusikk, feiende korsang og ikke minst en multimusikalsk duo fra Vennesla. Repertoaret til operasanger Bjøro Hildebrandt og akkompagnatør i særklasse, Trond Holmquist Arntzen, spant fra Beatles og U2 til italienske arier. Alt gikk rett hjem hos de rundt regna 300 publikummerne som fant veien til Tobias’ Jorde denne flotte junikvelden.

Vel blåst!

Teatergruppa i BLINK viste et utdrag av stykket «Småtroll», som de har spilt nylig.

TEATER: Teatergruppa i BLINK viste et utdrag av stykket «Småtroll», som de har spilt nylig.

Ei dansegruppe fra 7. trinn viste rytmesans og koordinasjon.

DANS: Ei dansegruppe fra 7. trinn viste rytmesans og koordinasjon.

Elever og lærere fra alle de fire grunnskolene i Birkenes fylte opp gressbakken foran scenen under kulturskolekonserten.

FOLKSOMT: Elever og lærere fra alle de fire grunnskolene i Birkenes fylte opp gressbakken foran scenen under kulturskolekonserten.

Birkenes hornmusikk på scenen på Tobias' Jorde under kveldskonserten.

HORNMUSIKKEN: Birkeland er velsigna med ikke mindre enn tre musikkorps. Det eldste – Birkenes hornmusikk – hadde en sentral rolle under kveldskonserten.

Birkenes bygdekor på scenen under kveldskonserten.

BYGDEKORET: Birkenes bygdekor framførte kjente låter fra sitt repertoar og avslutta med den ukrainske nasjonalsangen for å markere støtte til det krigsherja landet i øst.

Kulturleder Wenche Flaa Eieland på scenen.

MARATONDAG: For kommunens uslitelige kulturleder Wenche Flaa Eieland ble det en maratondag med mikrofon i hånda. Kultur-Wenche ledet kveldens konsert på sedvanlig stødig vis. Under formiddagens kulturskolekonsert hadde hun god hjelp av en elev.