For et herlig sirkus!

Innhold

Årets UKM var sydd over lesten til et godt gammeldags sirkus. Og for et herlig sirkus det ble!

KLOVNEAKROBATIKK: UKM-styret hadde kledd seg ut som klovner, som stadig vekk dukket opp underveis i forestillingen med morsomme stunts. Her viser klovnen Davido (David Nystøl Søhagen) sine ferdigheter på enhjulssykkel.

 

Over hele landet opplever UKM (tidligere Ungdommens kulturmønstring, nå Ung kultur møtes) varierende oppslutning, men i Birkenes lever ungdomskulturen i beste velgående. Det fikk en fullsatt birkeneshall oppleve fredag kveld, da kommunens kulturleder og et solid lag av dyktige ungdommer kunne ønske velkommen til UKM i Birkenes for 29. gang.

19 sceneinnslag

På det rikholdige programmet sto sang og dans, band og kunst. Ikke mindre enn 19 sceneinnslag var det, og like mange kunstinnslag, noe som gjør at UKM i Birkenes opprettholder posisjonen som en av de største lokalmønstringene på Agder. Det hele ble sydd sammen av to dyktige og sprudlende programledere i Othelie Håbesland Holm og Kine Botn Stoveland, for anledningen dresset opp som sirkusdirektører, med floss og det hele. Resten av UKM-komiteen hadde kledd seg ut som klovner som bidro med gøyale sirkusstunts mellom sceneinnslagene. Gjennom en serie videoklipp fikk publikum også et innblikk i hverdagen hos Sørlandets eget sirkus, formidlet av sirkusdirektøren selv, Are Arnardo.

Vidt spekter

Sceneshowet og kunstutstillingen inneholdt, som seg hør og bør, innslag over hele spekteret fra purunge debutanter til mer viderekomne utøvere, noen av dem kanskje på vei mot en kunst- eller artistkarriere? For de førstnevnte er UKM-scenen i Birkeneshallen en takknemlig arena å gjøre sin første sceneopptreden på. Her blir nemlig absolutt alle møtt med applaus og jubel av et raust publikum. Mest jubel i år fikk Emelie med Clueless (Emelie Montero-Gonzales med medlemmer fra det tidligere bandet The B4nd). For dét ble de belønnet med Publikumsprisen.

Prisdryss

Bygdas lokalbank og ledelsen i Sabla Moro var også hjertelig tilstede, banken med talentstipend for scene- og kunstinnslag, Sabla Moro med en egen bandpris. Bandprisen på 3000 kroner gikk til kristiansandsbandet Strÿké med birkelandsjenta Tuva Hurlen Engstrand (15) på vokal. Bankens talentpriser for scene ble tildelt danseren Natalia Glama (16) og nevnte Emelie Montero-Gonzales, (13) mens Tuva Nygård (19) og Kristine Bjorvatn (14) stakk av med talentprisene for kunst. Alle talentstipendene var på 1000 kroner.

Til fylkesfestivalen

Av kunstjuryen ble Nygård og Bjorvatn også valgt ut til å representere Birkenes på kunstutstillingen under UKM fylkesfestival i Arendal senere i vår. Sceneinnslagene som kan se fram til en arendalstur er Natalia Glama med både solodans og duodans sammen med Helene Lindgren, Emelie Montero-Gonzales med både solonummer og sammen med bandet Clueless (Arne Ytrehus, 15, tangenter/ Julian Stordal, 14, trommer/Markus Raen, 14, bass/Noah Raen, 15, gitar), samt Mathea Solås (14) med sang og piano, Dina Løgevik Solheim (14) med sang og Julia Bjørnstad (13) med sang.