Eiendomsskatt: Pass på å kontrollere formuesgrunnlaget for boligen din i skattemeldingen nå!

Innhold

Har du bolig i Birkenes kommune er sjansen veldig stor for at du får beregnet eiendomsskatt etter formuesgrunnlaget i Skattemeldingen. Har du bolig i f.eks Lillesand kommune, beregnes eiendomsskatten etter andre regler basert på kvadratmeterpris.

Regelverket er slik at Birkenes kommune får tilsendt formuesgrunnlaget for alle boligeiendommer i kommunen («Skatteetatens boligverdi») fra Skatteetaten i slutten av hvert år. Eiendomsskatten for 2024 baserer seg på formuesgrunnlaget for 2022.  (Eiendomsskatten for i år, 2023, baseres på formuesgrunnlaget for året 2021).

Formuesgrunnlaget kommer normalt ferdigutfylt fra Skatteetaten i din skattemelding som et forslag. Dersom du godkjenner skattemeldingen, godkjenner du også formuesgrunnlaget for din bolig.  

Hva må jeg gjøre?

  1. Sjekk skattemeldingen du har fått fra Skatteetaten. Logg inn på www.skatteetaten.no eller www.altinn.no og ta opp skattemeldingen («Selvangivelsen»).
  2. Sjekk formuesgrunnlaget for din bolig. Obs! Formuesverdi av egen bolig og formuesgrunnlag er ulikt. Formuesverdi av egen bolig er gjerne 25-30 % av formuesgrunnlaget.
  3. Finner du ut at verdien er feil eller mangler helt; endre da til den verdien du mener er korrekt. Få gjerne en verdivurdering fra megler til å dokumentere markedsverdien.
  4. Husk å levere skattemeldingen senest 30. april (31. mai for næringsdrivende).

Eiendomsskattekontoret i Birkenes kommune er behjelpelig med å svare på spørsmål rundt eiendomsskatten.

Lykke til!