Camilla og Andreas er årets feltteam

Innhold

Ungdom i Birkenes og Lillesand kan merke seg fjesene med én gang. Camilla Storeide og Andreas Areklett har nemlig skumle planer om å være der ungdommen er denne sommeren.

Bildet viser Andreas Areklett og Camilla Storeide, som er årets feltteam for ungdom i Birkenes og Lillesand.

FELTTEAMET: – Jeg håper vi er interessante nok til at ungdommene vil henge med oss. Hovedmålet er jo at de synes vi er noen de vil tilbringe sommeren med, smiler Andreas Areklett og Camilla Storeide.

– Vi kommer til å være der det skjer, prøve å dra i gang aktiviteter og få ungdom med, bekrefter Andreas, 25 år gammel lærerstudent fra Lillesand med ledererfaring fra UNG og KRIK.  

– Målet er å lage et trygt og godt sted å være og finne på gøye ting, supplerer Camilla, 21 år gammel barnehagelærerstudent fra Birkeland og flittig bruker av fritidsklubbene i de to nabokommunene i ungdomsåra. Denne sommeren utgjør de to studentene kommunenes feltteam for ungdom i Birkenes og Lillesand.

– Jeg tror det blir spennende og veldig gøy, og så håper jeg vi klarer å få til aktiviteter som ungdommene vil være med på, sier Andreas.

– Å jobbe med ungdom er veldig spennende og givende, og jeg har sett hvor viktig det er med gode tilbud for ungdom, legger Camilla til.

Viktig sommerjobb

Dette er sjette sommeren de to nabokommunene spleiser på å hyre inn voksne ungdommer til et feltteam.

– Det har vært veldig bra, framholder Lise Håvemoen, SLT-koordinator i Lillesand kommune.

– Det kreves noe å jobbe som feltteam, du skal koble deg på ungdom som kan ha kontakt med barnevern eller andre instanser i kommunen, påpeker hun.

– Feltteamet skal være et trygt og inkluderende tilbud til ungdom gjennom sommeren. Det er ikke alle som er på ferie, da er det viktig å ha et sosialt treffpunkt, understreker Malene Berntsen, SLT-koordinator i Birkenes.

Snap og insta

Feltteamet kan kontaktes på sosiale medier, primært snapchat og instagram. Der vil også aktivitetene bli markedsført. Info om tilbudet vil bli sendt ut til alle foreldre på 7.-10. trinn via Visma skole.

Første anledning til å bli bedre kjent med de to feltarbeiderne blir tirsdag 27. juni, når Midt-Agder Friluftsråd i samarbeid med Joker Fritidsklubb arrangerer aktivitetsdag på Elveplassen på Birkeland. Camilla og Andreas vil også være tilstede under Lillesandsda’ene kommende uke. Skulle det skje noe spesielt på fritidsklubbene i de to kommunene i sommer, er det stor sjanse for at feltteamet dukker opp der. Ellers kommer de til å lytte til ungdommenes ønsker og så langt det er mulig skreddersy aktivitetsopplegg etter dette.

Bildet viser årets feltteam, Andreas Areklett og Camilla Storeide, sammen med SLT-koordinatorene Lise Håvemoen og Malene Berntsen.

FAGLIG STØTTE: Andreas og Camilla har SLT-koordinatorene Lise Håvemoen (Lillesand) og Malene Berntsen (Birkeland) i ryggen når de går ut i felten for å møte ungdommene.