BUA er åpnet!

Det var ordfører med kjede, det var snorriving, det var velvalgte ord, det var kaffe og kage, og det var masse flott sportsutstyr, da BUA Birkenes ble offisielt åpnet tirsdag ettermiddag.

Utlånsordningen, hvor du kan låne sports- og friluftsutstyr helt gratis, har holdt åpent i de nye lokalene midt på Strøget noen uker allerede. Nå er imidlertid alt utstyret på plass etter flyttingen fra andre etasje i sørenden av Birkeland frikirke, og BUA-ansvarlig Gøran Frigstad og frivilligsentralleder Anne-Karin Haugstulen Tveide var klare til å ønske offisielt velkommen til lokalene som rommer både BUA og Frivilligsentralen.

– Et glimrende konsept

– Jeg er superglad for at vi endte opp her og for at jeg har fått være med på laget i frivilligsentralen, sa Gøran Frigstad til de frammøtte, etter at han hadde ønsket alle velkommen og før han overlot mikrofonen til ordfører Gyro Heia, for anledningen med ordførerkjedet om halsen.

– BUA er et glimrende konsept, skrøt ordføreren og røpet at hun kjente til ordningen fra før.

– Her er det mye bra utstyr, og jeg håper barn og ungdom og alle andre grupper over hele kommunen får bli kjent med dere. Det er veldig kult at Birkenes kommune satser på dette, fastslo ordføreren, før hun gratulerte med dagen og overrakte BUA-sjef Gøran en palme til å pynte opp lokalene med.

Kaffe og kage

BUA-sjefen kvitterte med å ønske alle velkommen inn i lokalene, til kaffe og kage, til å ta en titt på alt det flotte sports- og friluftsutstyret, og ikke minst til å registrere seg med låneprofil. Så er det bare å begynne å låne utstyr. Og det er saktens litt å velge mellom, til både sommer- og vinteraktiviteter. Vi skal ikke ramse opp alt du kan låne hos BUA på Birkeland, eller i BUA-systemet over hele landet, for den saks skyld. Det finner du selv, på  https://www.bua.no/bua-birkenes/utstyr

Husk låneprofil

Før du tar turen innom Gøran i BUA på Strøget er det lurt å registrere seg med låneprofil. Det gjør du på https://www.bua.no/registrer

– Nå handler det om å få ut ordet om tilbudet og vise folk hva slags utstyr vi har her, så må folk bare komme og se og prøve sjøl, sier Gøran Frigstad.

– Men gå gjerne inn og registrer deg med låneprofil før du kommer, gjentar han.

SNORRIVING: Kommunedirektør Anne Stapnes og ordfører Gyro Heia fikk æren av å rive over den improviserte «snora» av skistropper. Deretter ble BUA Birkenes erklært åpnet.

BUA-SJEFEN: Gøran Frigstad ønsker velkommen til den offisielle åpningen av BUA Birkenes.

PALMEOVERREKKELSE: Ordføreren hadde fått tips om å kjøpe «noe som ikke så lett kan tas livet av». Valget falt på en yuccapalme.

KAGESEREMONI: Det minnet ikke så rent lite om skjæring av bryllupskake, da frivilligsentralleder Anne-Karin Haugstulen Tveide skar det første stykket av BUA-kaga og la det høytidelig på asjetten til BUA-sjef Gøran Frigstad. Så skal da også friviligsentralen og BUA Birkenes dele lokaler.

KAGA: Ingen tvil om hva som skulle åpnes denne dagen.

STYREMEDLEM OG HUSEIER: Olav Ditlef Tveit (t.v.) og Terje Grødum nyter blaudkaga. Tveit var der som styremedlem i frivilligsentralen, Grødum som representant for huseieren, Birkenes regnskapskontor.