Blid venndøl bak skranken på Valstrand

Innhold

Med ti års erfaring fra alarmsentral og åtte år som kontorleder ved en videregående skole, skulle Maria Therese Salvesen Arntsen være godt skodd til å «hoppe etter Tatiana».

– Jeg har hatt kontorlederstilling før, på videregående, og kan kanskje komme inn og se ting på en litt annen måte. Og så er jeg jo en blid venndøl, da, det må jo være noe å ha med på laget, ler Maria. Når Tatiana Krause nå har tatt ett års permisjon for å jobbe på kommunehuset, som rådgiver på eiendomsskatt, er det den 37 år gamle trebarnsmoren fra Vennesla som skal være den merkantile motoren på bygdas ungdomsskole.

18 års praksis

Med seg i bagasjen har hun ti år i en av sikkerhetsselskapet G4S’ alarmsentraler og åtte år som kontorleder ved KV Vennesla. Her har hun fortsatt 25 prosent stilling på kveldstid, for å få en god overgang for sin arvtaker. Maria er utdannet advokatsekretær. Hun har også ett år med økonomi og administrasjon, men har prioritert jobb foran videre studier.

– Jeg hadde en god jobb på sida, så det ble en for stor fristelse, smiler 37-åringen, som er vaskeekte venndøl fra Heptekjerr.

Med tre barn i alderen 4, 8 og 11 er fritidsproblemer et fremmedord.

– Tre barn, sier jeg bare, det er min fritid, ler Maria, men legger til at familien kjøpte bobil i fjor, og den blir flittig brukt. Til sommeren går turen til Nord-Norge, og da står Steigen-området høyt på lista over besøksmål.

– Min mormor er derfra, så jeg har vært der før, og der er det fint, så dit vil jeg gjerne igjen, forklarer trebarnsmoren.

Delt stilling

Som konsulent ved Valstrand skole følger kulturskolen BLINK med på kjøpet. 90-prosentsstillingen, som er delt med 72 prosent på skolen og 18 prosent på BLINK, innebærer det meste av administrative oppgaver ved de to læringsinstitusjonene.

– Jeg håndterer henvendelser på telefon og e-post, arkiverer i websak, behandler fakturaer, håndterer post og personalmeldinger, booking av kulturarenaen, nøkler, bestilling av varer og har i grunnen alt som har med det skoleadministrative systemet å gjøre, forklarer Maria. Hun er glad for at hun er kommet til Birkenes kommune, selv om tilfeldighetene skal ha mye av æren for at hun landet nettopp her.

– Stillingen var der tilfeldigvis, og så var det et vikariat for ett år, og jeg kjente at jeg trengte å prøve meg på noe annet en annen plass, røper Maria.

– Men jeg er veldig glad for dét, da, bedyrer hun med et smil.

Mottatt med blomster

Etter en snau måned bak skranken i Valstrand-administrasjonen er nemlig inntrykket svært så positivt.

– Her er trivelige folk, og jeg har følelsen av at det er godt arbeidsmiljø her, sier den nyansatte konsulenten, som synes hun har fått en god mottakelse.

– Jeg fikk blomster første dagen, det er ikke alle plasser du får dét. Arbeidsoppgavene virker også fine, påpeker Maria, klar til å brette opp ermene for å få Valstrand-hjulene til å gå rundt. Hun er ikke redd for å gå nye veier for å få det til.  

– Det ligger mange rutiner her fra før, men det kan være lurt å se ting med litt andre øyne. Man gror fort litt fast i det man er vant med, smiler Maria Therese Salvesen Arntsen, den nye konsulenten på Valstrand skole.

 

BLID VENNDØL: Maria Arntsen møter deg med et smil bak skranken på kontoret på Valstrand skole.