60-tallstoner og jenka på jordet

Innhold

3-400 mennesker fant veien til Tobias’ Jorde torsdag kveld for å høre storbandswing og Geir Knutson i fri dressur. De gikk ikke skuffet hjem.

Storbandkonserten 2022-1

GODT BESØKT: Nærmere 400 mennesker fant veien til Birkenes kommunes flotte tusenårssted Tobias’ Jorde onsdag kveld for å høre Birkeland Storband med gjester.

Sommerkonserten med Birkeland Storband er blitt en flott tradisjon mange borkiser og tilreisende vil ha med seg. Strålende kveldssol og sommerens hittil høyeste temperatur gjorde rammen rundt årets konsert ekstra innbydende. Så var da også gressbakken foran den flotte utescenen på tusenårsstedet godt fylt opp av publikummere i campingstoler og på medbrakte tepper, da storbandlederen ønsket velkommen med å informere om rømningsveiene (!) og skryte hemnigsløst av de nye offentlige toalettene som er åpnet i sørenden av Coop-bygget rett i nabolaget. Knutson holdt koken med tørrvittige kommentarer gjennom den to timer lange konserten, til publikums høylydte begeistring.

Storbandkonserten 2022-2

FAST VOKALIST: Birkenes’ egen Frank Sinatra, Erik Herje, har vært fast innslag på storbandets konserter de siste årene.

Sterke vokalister

Årets konsert sto i 60-tallets tegn. Med ett unntak var all musikken hentet fra dette tiåret, noe som tilsynelatende passet publikum godt. Storbandet står fjellstøtt alene. Krydret med nøye utvalgte vokalister blir produktet enda bedre. Denne gangen hadde bandets faste crooner Erik Herje fått selskap av Bjørn Olav Hartvigsen og Elisabeth Stordal på vokal, noe som slett ikke trakk ned helhetsinntrykket. Kjente og kjære låter som «Blue Skies» og «King of the Road» (Herje), «Moon River» og «Can’t Take My Eyes off of You» (Hartvigsen) og «The End of the World» og «Crazy» (Stordal) fikk den respektfulle behandlingen de fortjener. Geir Knutson hadde også arrangert Bjørn Olav Hartvigsens egne «Little Things» for storbandet. En liten perle av en låt.

Storbandkonserten 2022-4

STOR STEMME: Bjørn Olav Hartvigsen skulle være godt kjent for musikkinteresserte birkenesinger. 25-åringen har imponert med stemmeprakten sin siden han debuterte på UKM-scenen i Birkeneshallen som 12-åring.

Loddtrekning og jenka

Mellom vokalinnslagene fikk publikum høre instrumentale 60-tallshits som «Lucky Lips», «Sukiyaki» og «Make You Feel My Love», og ikke minst delta i Geir Knutsons noe utradisjonelle loddtrekning av premier donert av bedriften til en av storbandets egne musikere. Knutson passet også på å takke storbandets gode hjelpere. Pussig nok er tre av dem søsken. Kulturleder Wenche Flaa Eieland, banksjef Harald Flaa og Sport Outlet-innehaver Gjermund Flaa Lindgren ble hentet opp og fram på scenen for å motta publikums hyllest. Belønningen var å gå i bresjen for jenkadansen som flere hev seg med på.       

Storbandkonserten 2022-3

SOULRØST: Elisabeth Stordals dype soulstemme passet perfekt til låtene hun framførte.

 

Storbandkonserten 2022-5

JENKA: Kulturleder Wenche Flaa Eieland ledet an i jenkadansen, og stadig flere hang seg på.