17. maiforberedelsene er i rute

Innhold

Vi skriver februar, men hovedkomiteen for 17. mai på Birkeland har allerede vært i gang med planlegginga et par måneder. Og de kan love feiring etter god birkelandsoppskrift.

Det betyr barnetog, borgertog, leker, bilkortesje, folkefest – og ikke minst korps.

– Korpsene skal med! Proklamerer Paul C. Jensen, lederen av årets hovedkomité. For riktig å understreke hvor mye bygdas musikkorps betyr for denne dagen, legger han til:

– Vi satser mye på å få med korpsene.

Noe annet det skal satses litt ekstra på i år er borgertoget.

– Vi ønsker at folk skal stille opp med innslag, lage til sprell og moro, sier Silje Bjørnarå Drangsholt.

– Vi ønsker å ha kortesjeinnslag i borgertoget, liv og røre, supplerer Monica Flaa Birkeland.

Hovedkomitemedlemmene legger ikke skjul på at de savner den gode gamle kortesjen som pleide å gå rundt fotballbanen i Birkenesparken, men kortesjeinnslag i borgertoget er en god erstatning, mener de. For å få grendelag og idrettslag, nabolag og vennegjenger til å tromme sammen og skape kortesjestemning i borgertoget, lokkes det med premier.

– Det blir bra med premier, og premieringa av beste innslag vil skje under folkefesten i Birkeneshallen om kvelden, lover Paul C. Jensen.

Selv om det fortsatt bare er februar og tre måneder til feiringa skal finne sted, har komitemedlemmene hatt flere planleggingsmøter allerede. For selv om mye vil foregå etter kjent mønster, er det mange detaljer som skal på plass. Leker for eksempel.

– Vi gjentar suksessen fra i fjor, med et variert utvalg av leker for barn i alle aldre, opplyser hovedkomiteleder Paul. Til bilinteresserte, og andre som måtte være i tvil; Det blir veteranbilkortesje i år også.

Til slutt en aldri så liten oppfordring til bygdas lag og foreninger: Hiv dere rundt og planlegg matboder på Tobias’ Jorde, slik at aktive unger og foreldre kan få kjøpt en matbit og noe å drikke mens lekene pågår! Da blir det stemning på jordet, og laget kan samtidig tjene gode penger til klubbkassa.

Hovedkomiteen for 17. mai 2023

 

Hovedkomiteen

NESTEN KLARE: Er du klar for 17. mai? Det er – i alle fall nesten – Monica Flaa Birkeland (f.v.), Paul C. Jensen, Torunn Aanesland Strømme (på skjermen), Silje Bjørnarå Drangsholt, Fratz Agerbo og Thomas Stensvand i hovedkomiteen for 17. mai på Birkeland. – Vi er gysla klar, forsikrer Silje Bjørnarå Drangsholt. Jøl Arne Suggelia og Wainy Aamlid er også med i hovedkomiteen, men var ikke tilstede da bildet ble tatt.