– Lærer mye hver dag

Innhold

Etter åtte år som fysioterapeut er det fortsatt mye å lære, hevder Åse Valvik Røynstrand, siste tilskudd til rehablaget i Birkenes kommune.

Fysioterapeut Åse Røynstrand på kontoret ved rehabiliteringsavdelingen på kommunehuset.

VARIERTE OPPGAVER: Åse Valvik Røynstrand har blant annet ansvaret for fysioterapi og vurdering av behov for hjelpemidler hos voksne hjemmeboende.

Som vikar for Anette Windsland Lien, som er ute i svangerskapspermisjon, har den 34 år gamle arendalitten fått ansvaret for voksne hjemmeboende med behov for fysioterapi. Med på kjøpet får hun en rolle i Frisklivssentralen utover høsten.

– Det har jeg ikke vært borti før, så det blir spennende. Jeg lærer mye hver dag, og det er bra, smiler Åse. Etter endt fysioterapiutdanning ved Høgskolen i Bergen i 2015 har hun for det meste holdt seg på Sørlandet, først i turnustjeneste i Lyngdal og hjembyen Arendal, så en periode ved sykehuset i Arendal. Før hun meldte overgang til det private helsevesenet.

Varierte arbeidsoppgaver

Nå var tida inne for å prøve seg i det offentlige igjen, syntes fysioterapeuten.

– Jeg så at de utlyste et litt lengre vikariat og tenkte det kunne være spennende å jobbe i en kommune igjen etter noen år i det private. Det er varierte arbeidsoppgaver og litt mer familievennlig abeidstid, påpeker tobarnsmoren. Med én krabat på ett og én på tre år har hun ikke fritidsproblemer.

– Det går mye tid til barna. Ellers liker jeg å trene og være i bevegelse, forteller Åse og legger til at hun gjerne tar en skitur eller en løpetur, men som småbarnsmamma blir det ikke mye tid til det for øyeblikket. Fjellturene, derimot, de tviholder hun på.

– Vi har hytte i Hardanger, og når vi reiser dit om sommeren går jeg på fjellet, forteller 34-åringen.

Gode rutiner og kontroll

At det er birkenesingene som får nyte godt av arendalittens kompetanse er litt tilfeldig, innrømmer hun, men etter snart to måneder i kommunens tjeneste angrer hun ikke på valget.

– Inntrykket så langt er veldig bra. Det er en veldig hyggelig gjeng her hos oss og runtdforbi, så jeg synes det virker veldig positivt. Gode rutiner og god kontroll på det som skjer, smiler Åse Valvik Røynstrand.