UKM

Innhold

(Ung Kultur Møtes) er mange små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen.

Hvem kan delta på UKM?

UKM står for Ung kultur møtes. UKM er for barn og unge mellom 10-21 år. Her kan hvem som helst melde seg på med sang, dans, musikk, standup, trylling osv. I tillegg er det egen kunstutstilling for de som har lyst til å bidra med malerier, foto, keramikk eller andre kunstutrykk.

Birkenes har i mange år hatt en av de største UKM-arrangementene på Sørlandet. Det er ofte ca 600 publikummere i salen og det tilrettelegges med proff scene og lys og lyd! Det er mange sceneinnslag og mange kunstinnslag.   

Som regel blir UKM arrangert andre fredagen i februar i Birkeneshallen. Alle deltakere får tilbakemelding fra et fagpanel. Hver kommune sender noen av ungdommene  videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen.

I 2024 vil Birkenes arrangere sitt UKM nr 30!

Mer info og påmelding

Mer info om UKM og påmelding finner du her!