Birkelandsdagene

Innhold

Birkelandsdagene tar hvert år utgangspunkt i 3.lørdagen i august og arrangeres den helgen med arrangement både fredag, lørdag og søndag.

Birkelandsdagene

Veterankjøretøyer

  • Fredag: "Liv på Strøget" med salgsboder og stor aktivitet på Tobias jorde
  • Lørdag: Det populære brukt- og delemarket i Birkenesparken 
  • Søndag: Museumsdag på Tveide

Flere tusen mennesker inntar bygda i løpet av de tre dagene.

Følg oss på facebook!

 

Birkelandsdagene 20.-21. august 2021

Birkelandsdager 2020 ble avlyst grunnet covid 19,  og store deler av arrangementet 2021 er også avlyst av samme årsak. Markedet i sentrum på fredagen som Speiderne har arrangert samt  brukt-og delemarkedet i Birkenesparken på lørdagen som Birkenes IL og AMK har arrangert er avlyst. Det samme gjelder  museumsdagen på søndagen som arrangeres av Stiftelsen Birkenes bygdemuseum.

Markedet i sentrum på fredagen som Speiderne har arrangert samt  brukt-og delemarkedet i Birkenesparken på lørdagen som Birkenes IL og AMK har arrangert er avlyst. Det samme gjelder  museumsdagen på søndagen som arrangeres av Stiftelsen Birkenes bygdemuseum.

MEN -  noe får vi til likevel!

 

Jo Nesbo med scenen

Fredag 20.august blir det stor gratiskonsert på Tobias jorde med både lokale og nasjonale artister. Lokale krefter fra korpsmiljøet og korgruppa Snelleklang vil opptre før JO NESBØ OG LARS JONES vil innta scenen. Kvelden vil avsluttes med en spennende overraskelse! Birkenes sparebank sponsor konserten som tilrettlegges av Åsmund Bernard Knutson og Erik Thonhaugen. Siden det blir en del ekstraarbeid i fht covid- 19 reglene har de alliert seg med Per Arne Botn (Pabben) som vil ta seg av det som har med billettsysem og kohortinndeling å gjøre. Det er fortsatt gratis inngang på konserten, men pga smittervern og restriksjoner må alle framvise grønt koronapass for å få billett inn til konserten. All praktisk info ifbm konserten ligger ute på bankens nettsider her.

 

   

Lørdag 21.august  vil det fortsatt skje saker og ting på Tobias jorde. Det vil være aktivitet her fra kl 11-15. Barneforestillingen «Trollet Truls» vil spilles fra scenen (mer info her) , det vil bli markering oppe ved ruinene der bl a Bjarne Bjorvatn vil fortelle om Tobias og vi vil få informasjon om blomsterenga samt at lokale slåttefolk vil slå enga på gamlemåten med ljå. Demonstrasjonen er i samarbeid med Birkenes bygdemuseum. Rundt ruinene etter Tobias sitt hus er det funnet hele 17 ulike treslag som danner grunnlaget i et nytt arboret som vil bli offisielt åpnet og informert om! Lokale veteranbiler er invitert med og vi håper de vil bidra med parade og utstilling!

Det nærmer seg valg og alle de politiske partiene vil nok benytte sjansen til å oppfordre folk til å stemme! Det blir valgdebatt fra scenen som vil ledes av redaktøren i Lillesandsposten Thor Børresen.

Butikkene i sentrum vil oppfordres til å ha ekstra tilbud og aktivitet denne dagen. Marikken satser bl.a på å  arrangere mannequinoppvisning i gata utenfor butikken.  

På lørdagskvelden blir det garantert musikalsk glede og innlevelse når koret «Gospel Explosion» inntar Birkenes kirke. På søndagen vil Hornmusikken spille på gudstjenesten som vil holdes utenfor kirka ved elva hvis været tillater det.

Vi håper folk finner noe de har lyst til å bli med på! Endelig program vil bli annonsert i neste uke.

VI MINNER ALLE OM Å FØLGE GJELDENDE CORONAREGLER!

 

Oppdateringer om programmet vil legges ut på faceboksidene til BirkelandsdagerBirkenes kommune og Hva skjer på Birkeland. Se også nettsidene:  https://birkenes-sparebank.no/ og www.birkenes.kommune.no

 

Birkenes Sparebank, Stiftelsen Birkenes bygdemuseum, Birkenes kirke, Marikken, Birkenes kommune kultur