Gapahuker, troll og spennende figurer på Flakkeheia

Innhold

I løpet av 2018 og 2019 er det tilrettelagt flere nye tiltak for allmennheten på Flakkeheia.

Flakkeheia ligger nær Birkeland sentrum og er et naturskjønt område med flere turstier, gapahuker, trolløype og du kan møte påartige figurer langs turstiene.

I 2019 ble det åpnet to gapahuker på Flakkeheia. Den ene ligger idyllisk til ved Eskedalstjønna. I dette området er det også en stor heller (Eskedalshelleren) der det er tilrettelagt med bord og benker. Det er også et toalett i området. 
Den andre gapahuken er på Nyhusfjella og når man sitter her har man nydelig utsikt utover Birkeland. Begge gapahukene går an å overnatte i og er åpen for allmennheten.

I Birkenes bor det en meget flink trekunstner som har laget flere artige og spennende figurer du kan treffe på langs turstiene på Flakkeheia. Vi anbefaler å gå merket tursti fra Teinefossbrua til Eskedalsområdet/Galtetjønn.  Stien starter ca 100 m fra Teinefosskrysset langs Mosfjeldveien. Det er litt bratt i enkelte partier som er tilrettelagt med tau. Se deg om og du kan treffe på boligen i treet til noen små tusser og troll, du kan møte noen ansikt midt i treet eller du kan kikke i hulene ved Eskedalshelleren om det er noe spennende der. Kanskje får du også øye på nøkken ved Galtetjønn! Rett bak gapahuken ved Eskedalstjønna starter det en fin tursti på ca 1 km som går langs kanten på Flakkeheia. Det er laget mange enkle troll du kan følge for å komme rundt. Det er tilrettelagt med benker på fine utsiktspunkt langs denne trolløypa.

    

Klatreklubben har laget en liten via ferrata ved Eskedalshelleren og de har også en zipline over Eskedalstjønna. Det er viktig å følge alle sikkerhetsregler som gjelder ifht klatring og man kan kontakte klatreklubben hvis man ønsker instruksjon
eller låne ziplinen.