Trygghetsalarm

Innhold

Trygghetsalarm

Alarmen er på størrelse med et lommeur som du bærer på deg i hjemmet for å kunne tilkalle hjelp når behovet oppstår. Trygghetsalarmen er tilkoblet et responssenter i Kristiansand.

Responssenteret

Når du trykker på alarmen, blir du koblet direkte til responssenteret som besvarer alarmen og sørger for at du får nødvendig hjelp.

Dersom du får tildelt en trygghetsalarm får du samtidig tilbud om trygghetspakken. Trygghetspakken inneholder trygghetsalarm, røykvarsler og elektronisk dørlås.

Røykvarsler

Du får tilbud om en røykvarsler som varsler direkte til  responsenteret. Bor  du i et leilighetskompleks eller bolig med automatisk brannmelder med varsling til alarmsentral/110, blir det ikke montert røykvarsler.

Elektronisk dørlås

Elektronisk dørlås monteres på innsiden på brukerens dør. Den vil være usynlig fra dørens utside og har ingen påvirkning på dør.Nøkkel kan benyttes som før. Hjemmesykepleien styrer låsen med tjenestetelefonen.

Alle som mottar tjenestene hjemmesykepleie, praktisk bistand og trygghetsalarm skal ha elektronisk dørlås.

Dersom du får innvilget trygghetsalarm vil du bli kontaktet av kommunens hjelpemiddelteknikker for å få utstyret installert.

Du må ha klar ekstranøkkel når alarmen skal monteres. Ekstranøkkelen oppbevares hos hjemmesykepleien, og brukes kun dersom det er tekniske utfordringer med låsen.

Betaling

Du må betale en egenandel for trygghetsalarm. Det er ingen ekstra kostnad for røykvarsler og elektronisk dørlås.

Pris trygghetsalarm

Elektronisk (Krever innlogging via ID-porten)

Papir

Søknadsskjema sendes til:

Birkenes kommune

Postboks 115

4795 Birkeland