Informasjon om Korona og vaksiner

Her finner du oppdatert informasjon om korona og vaksiner

Oppfriskningsdoser, status september 2022

Vi vaksinerer 29.09. på idrettshuset.

Passer ikke tidspunktet kan du få vaksine på drop in i Kristiansand og Grimstad.

Mer informasjon her: Kristiansand og Grimstad

Regjeringen har besluttet at kommunene nå kan gi oppfriskningsdose mot covid-19 til

• alle over 65 år
  • risikogrupper mellom 18 og 64 år.
  • ungdom i alderen 12-17 år med alvorlig grunnsykdom
  • gravide i 2. og 3. trimester, ettersom det er da de har høyest risiko for alvorlig sykdom. Dette er uavhengig av om de kun er grunnvaksinerte fra før eller allerede har mottatt en oppfriskingsdose.

Mer informasjon: Oppdatert med nye grupper 16. september 2022

Ved bekrefet covid 19 sykdom kan man vente i 3-4 måneder med å ta en oppfriskningsdose.

Oppfriskningsdose bør gis med et intervall på 4 måneder siden siste vaksinedose.

De fleste får nå tilbud om sin 4. dose mens de med høyest risiko for alvorlig sykdom får tilbud om sin 5. dose.

Ny oppdatert vaksine

Vi vaksinerer med en oppdatert oppfriskningsvaksine fra Pfizer/BionTech.

Savner du SMS om timebestilling fra oss?

Vi gjenbruker informasjonen som ble samlet i første runde til utsendelse av SMS om timebestilling.

Den digitale løsningen som benyttes registrer ikke dere som har fått en eller flere vaksiner i andre kommuner. Vennligst ta kontakt med vaksinetelefonen dersom du ønsker time 47506943, mandag- fredag kl. 9-11.30.

Har du nyoppståtte luftveissymptomer?

• Hold deg hjemme hvis du føler deg syk, og unngå kontakt med personer som har risiko for å bli alvorlig syke dersom du har nyoppståtte luftveissymptomer.
  • Du trenger ikke holde deg hjemme i 4 døgn.
  • Kontakt lege hvis du har behov for helsehjelp.
  • Du trenger ikke teste deg med selvtest. Hvis du likevel har fått en positiv test, gjelder de samme rådene om å holde deg hjemme hvis du føler deg syk.
  • Du trenger heller ikke registrere positive selvtester hos kommunen.
  • Det gjelder egne anbefalinger for de som har økt risiko for å bli alvorlig syke med covid-19 på Råd og informasjon til risikogrupper og pårørende (fhi.no). Se mer om hva du gjør ved Nyoppståtte luftveissymptomer (fhi.no).
  • Det er ikke lenger nødvendig å teste seg
  • Praktiseres ikke lenger

Du kan lese mer på FHI sine sider

Registering av positive tester

Det er ikke lenger nødvendig å registrere positive selvtester.

Vaksiner

Det lokale vaksinetilbudet på idrettshuset er nå avsluttet, men man kan bestille time og få vaksine på Dovreheimen i Lillesand.

Timebestilling

For timebestilling til vaksine i Lillesand:

Telefon 90 26 71 56, mandag, onsdag og torsdag 9-12

Drop-in

Innbyggere i Birkenes er som tidligere velkomne til å få sine Covid-vaksiner i Kristiansand og Grimstad. Dette gjelder også feriegjester i Birkenes.

Vaksinetelefon

Vaksinetelefonen i Birkenes er fremdeles åpen mandag-fredag kl. 09.00-11.30.   Nummeret er 475 06 943.

Lokale og nasjonale koronatelefoner er avviklet

Kommunens telefon for smittesporing og koronainformasjon er nå avviklet.

Det samme gjelder den nasjonale informasjonstelefonen. Ved behov for koronasertifikat eller informasjon, se helsenorge.no.

Selvtester kan hentes i servicetorvet på kommunehuset på Birkeland i hele åpningstida:

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag:10.00 - 14.00.

Onsdager: STENGT

Selvtester kan også hentes i Lillesand ved testklinikken mellom Dovreheimen og Marishei, mandag, onsdag og fredag 08.30-12.30. Følg skilting fra krysset Fagertunveien/Dovreveien.

Anbefales for voksne som mangler oppfriskningsdose. Time bestilles på legekontoret på tlf 37 27 89 80.

NB! Legekontoret skal ikke ha henvendelser om hurtigtester.

Spørsmål om hurtigtester rettes til kommunen på tlf. 37 28 15 00.

Det anbefales ikke lenger at man skal informere nærkontakter.

Les mer: regjeringen.no

Koronasertifikat

Koronasertifikat er tilgjengelig for de som har fødselsnummer, D-nummer eller hjelpenummer.

Du kan skaffe deg koronasertifikat på følgende måte:

• Digitale brukere
    • Logg inn på helsenorge.no og velg «Koronasertifikat». Kan lastes ned på mobil eller skrives ut i papirform.
  • Ikke-digitale-brukere
    • Møt opp ved kommunens Ressurssenter og ta med deg legitimasjon. Du finner oss i luka ved helsestasjonen (Smedens kjerr 34)
    • Åpningstider: mandag – fredag kl 09 – 14
    • Ring oss på tlf 372 81530 om du lurer på noe

Sertifikatet er tilgjengelig på både norsk og engelsk.

Retningslinjer for besøk på sykehjemmet og i omsorgsboligene

I tråd med at regjeringen har fjernet alle forskriftsmessige tiltak mot covid-19, er også besøksrestriksjonene ved Birkenes sykehjem og omsorgsboligene på Birkeland opphevet. Vi anbefaler at alle følger de nasjonale rådene:
  • Vaksinér deg
  • Husk god hånd- og hostehygiene
  • Vi ber om at du holder deg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer dersom du føler deg syk

Løpende informasjon om smitte i Birkenes

Vi legger ikke lenger ut smittetall for Birkenes og Lillesand, da det er vanskelig å oppgi rette tall, ettersom mange lar være å registrere positive tester.

Det er imidlertid fremdeles viktig med lav terskel for testing ved luftveissymptomer, informere sine nærmeste ved smitte og holde seg hjemme hvis en er syk.

Tidligere informasjon om smittesituasjonen

Informasjon om smittesituasjonen 04.03.22