Gratulerer, Sonja!

Birkenes kommune gratulerer Sonja Drangsholt som verdensmester i amerikansk fotball!

Sonja Drangsholt med VM-gullet

BILDET: Sonja Drangsholt med VM-gullet rundt halsen. (Foto: Marie Solhaug)

Lørdag morgen var 21-åringen fra Grødum i Birkenes blant de beste på vinnerlaget da Team USA knuste Canada 41-16 i finalen i kvinnenes VM i amerikansk fotball.

Med amerikansk far har Sonja både norsk og amerikansk pass. Med en mor som også har spilt amerikansk fotball var ikke Grødum-jenta mer enn 11 år da hun ble introdusert for den fartsfylte sporten. I dag spiller hun for Chicago Force i den amerikanske serien og for Kristiansand Gladiators når hun er hjemme i Norge. I tillegg jobber hun som brukerstyrt personlig assistent (BPA) i Birkenes kommune.

Kommende helg spiller Sonja semifinale i det amerikanske mesterskapet. Blir det seier der, er hun og Chicago Force klare for finale 22. juli.

Vi ønsker lykke til!