Ordføreren takker

Ordfører Anders Christiansen vil gjerne takke alle som bidro til å gjøre mandagens kongebesøk til en suksess.

Ordføreren ønsker Kongen velkommen

Hans Majestet Kong Harald kom til Kristiansand og Birkenes for å hilse på de som ble berørt av storflommen i begynnelsen av oktober. Etter ankomst Kjevik, hadde Kongen og hans følge en stopp på Drangsholt. Derfra gikk turen videre til Birkenes, til Tollnes industriområde med bedriftene 3B og Foss Bad og friluftsområdet Elveplassen, opp Strøget til lunsj på kommunehuset og derfra ut til Rugsland og befaring på flomherjede jorder.

Møtt med flagg og applaus

Overalt ble Kongen møtt med flagg og applaus. Og ved ankomst kommunehuset ventet det rene folkehavet av barnehagebarn, skoleelever, kommuneansatte og andre som ville ha et glimt av Folkekongen. Det gjorde inntrykk på både konge og ordfører.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan bygda og kommunen tok imot Kongen. Vi fikk ganske kort varsel om kongebesøket, men jeg tror ikke vi kunne gjort det særlig bedre, hadde vi hatt bedre tid på oss. Været var fint, folk stilte opp, maten var god, ALT var bra, sier ordføreren med et smil.

En ekte folkekonge

Han hadde gleden av å følge Hans Majestet gjennom hele besøket i Birkenes, og har bare positive ting å si om regenten.

– Jeg hadde jo hørt om hvor folkelig Kongen er, men at han var folkelig, det visste jeg ikke. Han prata med folk på bedriftene, på Elveplassen og ikke minst under lunsjen i kantina, og han virka oppriktig interessert i alle han prata med, sier ordføreren, som kan røpe at Kongen lyttet litt ekstra oppmerksomt da temaet laks ble brakt på bane under praten rundt bålet på Elveplassen.

Takke-sms

At Kongen og hans følge, med fylkesmann og politimester i spissen, satte pris på mottakelsen i Birkenes, kan illustreres ved følgende tekstmelding, som tikket inn på ordførerens mobil fra fylkesmann Stein Ytterdahl umiddelbart etter at Kongens fly hadde lettet fra Kjevik:

«Takk for veldig godt opplegg og gjennomføring! Hils alle som var med på å gjøre dette til en kjempedag. Slottet hilser og sier de er veldig fornøyde.» Ordføreren bringer hilsenen videre:

– Jeg vil takke alle som stilte opp og gjorde dette mulig!