Feltteam for unge i Birkenes og Lillesand

Gjertine og Sarah er Feltteamet, som er tilgjengelig for ungdom i Birkenes og Lillesand i hele sommer.

Feltteamet for unge

Det er sommer, og mange gleder seg til ferie med lange, late dager uten lekser eller jobb. For noen kan dagene likevel bli litt vel lange og litt vel mange. Hvis du ikke fikk den sommerjobben du ønsket deg, det er mye bråk hjemme, du sliter med vonde tanker og følelser, eller du ruser deg, så kan sommeren rett og slett bli ei vanskelig tid.

Lavterskeltilbud

Heldigvis finnes det noen du kan kontakte hvis det er noe du eller noen du kjenner ønsker hjelp til. Feltteamet er tilgjengelige for ungdom i Lillesand og Birkenes i hele sommer.

Feltteamet er et lavterskeltilbud for deg som er mellom 13 og 20 år. Du trenger bare å taste et telefonnummer for å få kontakt.

Mange ulike utfordringer

Ungdom kan kontakte teamet med mange typer utfordringer.

– Noen har det kjipt hjemme, noen sliter med psykiske problemer, noen har rusproblemer, og noen trenger hjelp til å rydde opp i ting som har klusset seg til. Vi kan treffe ungdom der det passer for dem. De kan ringe oss på 92061994 eller 95804481, så kan vi gjøre en avtale direkte, forteller Gjertine og Sarah.

Ønsker kontakt

De ønsker å komme i kontakt med og bli kjent med ungdom i Lillesand og Birkenes.

– Vi er trygge, tydelige voksne som kjenner systemet og kan lose ungdom videre om de har behov for det. Ungdommene kan snakke med oss om det meste. Det kan være om alt fra ting som gjør livet vanskelig, til at de ønsker å komme i gang med noe på fritida, sier de to feltarbeiderne.

Vil være mye ute

Gjertine og Sarah kommer til å være til stede på uteområder der ungdom møtes, som i sentrum i begge kommunene og andre aktuelle steder. Torsdager fra klokka 16.30 til 21.00 vil de ha åpent på Café Huset i Lillesand.

Feltteamet er ikke kontrollører, men ønsker å bygge tillit til ungdommene, slik at de kan ta kontakt når de har behov for det.

– Vi ser fram til en fin sommer i Lillesand og Birkenes, sier Sarah og Gjertine.